Banner gb

Pieterpad wandel weekend in Limburg

Reisprogramma

 

Dag 1: Aankomst in Groesbeek

Vanaf 14.00 uur ben je welkom bij Hotel De Wolfsberg. Een mooi boetiek hotel met een heerlijke tuin en prachtige vergezichten middenin het Groesbeekse bos. Je kan de omgeving verkennen, een wandeling maken of gewoon genieten van een relaxte middag. Tijdens het diner maak je kennis met de rest van de groep en zullen we de wandel routes voor het weekend bespreken.

 

Dag 2: Pieterpad naar Afferden 24 km

Na het ontbijt beginnen we aan ons weekend Pieterpad. We komen langs de wijngaard Small America. In 2006 werden er 4000 druiven geplant en deze noordelijke wijngaarden produceren opvallende wijnen. In de velden staat een opmerkelijke herinnering aan de Tweede Wereldoorlog; het is een replica van een Waco-glider die gebruikt werd door de Amerikanen tijdens de oorlog. Hierna lopen we door het Zevendal, dit dal is ontstaan door de erosie van aflopend smeltwater na de Ijstijd. het pad neemt ons mee richting de St. Jansberg, de overgang tussen de Nijmeegse Stuwwal en het hoogterras van de Maas, vanaf hier hebben we prachtige vergezichten over het aangrenzende Duitse gebied.

Als het weer meezit kunnen we genieten van onze lunch pakketten op een bankje in de zon!

Onderweg is er tijd om in een van de dorpjes te stoppen voor een kop koffie en een stuk taart. In de middag lopen we via Gennep over het Pieterpad door een mooie bosrijke omgeving met bijzondere vennen naar ons volgende overnachtingsadres in Afferden. Na een heerlijke dag wandelen verblijven we in Auberge De Papenberg waar we ’s avonds genieten van een welverdiend drie gangen diner.

 

Dag 3: Pieterpad naar Wanssum 22 km

Direct na vertrek steken we de Maas over met het veer. De Maas is hier de grens tussen Limburg en Noord-Brabant. We lopen door een eeuwenoud cultuur gebied op het laagterras van de Maas met grote natuurwaarden. Als we door de dorpjes Vierlingsbeek en Holthees lopen kunnen we stoppen voor een versnapering of een korte verkenning van deze dorpjes.

Onderweg, in de natuur, lunchen we al genietend van al het moois om ons heen. De route loopt verder door een prachtig gebied waar de natuurlijke krachten van water en wind (en met behulp van activiteiten van de mens) magische stuifzand gebieden hebben gecreëerd. We eindigen vandaag in Wanssum waar ook dit wandel weekend tot een einde komt.

Het Pieterpad is een lange afstand wandelroute met een leuke geschiedenis. Het pad werd jaren geleden door twee oudere vrouwen bedacht. De één woonde in Groningen en de ander in Limburg en zij hebben een route van Noord naar Zuid Nederland uitgestippeld, beschreven en gelopen. De wandelroute werd door de jaren verder ontwikkeld en georganiseerd en in 1983 werd de route officieel geopend.

 

De totale lengte van het Pieterpad is bijna 500 kilometer en dit maakt het pad de langste wandel route van Nederland. Het is een route die speciaal in kaart gebracht is om de wandelaar door verschillende landschappen, natuur- en cultuur gebieden te nemen. Het landschap verandert langs de route - van rijke Groninger klei, Drentse zandgronden, de Sallandse Heuvelrug, naar de Achterhoek, om te eindigen in het langgerekte, gevarieerde Limburg.

 

Dit wandel weekend in Limburg is een actieve super ‘break’ speciaal voor vrouwen. Even weg uit de hectiek van de stad, werk en verkeer en genieten van de natuur, de rust en mooie vergezichten. Wandelen met een groep vrouwen is een leuke en informele manier om nieuwe mensen te leren kennen, verhalen uit te wisselen en samen van al het moois om je heen te genieten. Daarnaast verblijf je dit weekend in 4 sterren hotels en genieten we samen van heerlijke drie gangen maaltijden.

Dit weekendje kan ook geboekt worden voor andere data (vanaf 4 personen). Neem contact op voor meer informatie.

Beleef een weekend weg met een groep vrouwen - wandelen in Limburg, gezellige boetiek hotels en lekker eten

wandel_weekend-vrouwen

dit heerlijke weekend kan geboekt worden op aanvraag

natuur-wandelen-vrouwen

Double click to insert body text here ...

We houden de wandelgroepen graag klein. Om die reden zijn er maar een beperkt aantal plaatsen per groep beschikbaar. Boek jouw plek vandaag!

 

€275

Bij de prijs inbegrepen:

2 nachten in een 4 sterren hotel (op basis van 2 persoonskamers), inclusief ontbijt

Alle maaltijden van het diner op dag 1 tot en met het ontbijt op dag 3

Dagelijks bagage vervoer en transport op dag 3 van Wanssum naar Groesbeek of het dichstsbijzijnde trein- of busstation

 

Niet bij de prijs inbegrepen:

Dranken (alcoholisch en niet-alcoholisch) en extra consumpties

Verzekeringen en fooien

dit heerlijke weekend kan geboekt worden op aanvraag